Olen laulaja- lauluntekijä, muusikko, klovni, musiikkialan valmentaja sekä lähihoitaja. Lisäksi opiskelen tällä hetkellä musiikkiterapiaa. Minulla on yli 10 vuoden työkokemus hoitoalan eri osa-alueilta sekä runsaasti lisäkoulutusta alalta. Olen työskennellyt aiemmin myös kaupan alalla yli 10 vuotta.

Musiikki on aina ollut minulle yksi elämäni tärkeimmistä asioista ja sen moninaiset terveyttä edistävät vaikutukset ovat kiehtoneet minua jo pitkään. Olen soittanut klassista pianoa jo 5- vuotiaasta lähtien, aluksi itseoppien ja myöhemmin myös pianotunneilla. Klassisen musiikin lisäksi rytmimusiikki ja vapaasäestys tulivat mukaan hieman myöhemmin. Viulu tuli rinnalle kun olin 9- vuotias, mutta se valitettavasti jäi useammaksi vuodeksi ja nyt aikuisiällä olen alkanut soittaa myös sitä uudelleen. Kitaraa aloitin opetella soittamaan itsenäisesti 12- vuotiaana ja ukulelen soittoa olen alkanut niin ikään itsenäisesti opettelemaan noin kaksi vuotta sitten. Olen käynyt musiikkiluokkia ja aikuisiällä myös opiskellut laulua.

Musiikki on kulkenut rakkaana harrastuksena muun elämän ohella aina vuoteen 2016 asti, jolloin aloin siirtyä enemmän ja enemmän musiikin ammattimaisempaan tekemiseen, jolloin myös laulujen sanoittaminen ja säveltäminen tulivat osaksi elämääni. Silloin aloin myös kehittää itseäni laulaja-lauluntekijänä erilaisten kurssien ja koulutusten kautta.

Vuonna 2017 hain klovnerian peruskurssille päästäkseni eroon esiintymispelosta ja rakastuin myös klovnina olemiseen. Samoihin aikoihin minulla heräsi idea uudenlaisen valmennuksen kehittämisestä, joka yhdistäisin kahta minulle niin tärkeää ja henkilökohtaista hyvinvointia edistävää asiaa eli klovneria ja musiikki, hoitoalalla vuosien aikana kertyneeseen tietotaitoon. Koska ihmisten hyvinvointi on minulle sydämen asia, kuten musiikkikin, tuntui luontevalta yhdistää nämä yhdeksi kokonaisuudeksi ja sitä kautta edistää ihmisten hyvinvointia uudella tavalla.

Vuonna 2018 aloin julkaista omaa musiikkia artistinimellä MariaAnele. Ensimmäinen sinkkuni Hyppään elämän selkään (Sydän karjuu kuin leijona) julkaistiin 23.6. 2018. Omissa lauluissani toimin itse sanoittajana, säveltäjänä, tuottajana sekä esittäjänä.

Myös kirjoittaminen on minulle luontaista ja toivonkin vielä julkaisevani tulevaisuudessa myös kirjallisuutta. Kirjoitan blogia, joka tutkii ja pohtii maailmaa ja sen ihmisiä minun silmieni kautta. Eläimet ja luonto ovat minulle itselleni mahtavia inspiraation ja hyvinvoinnin lähteitä.

Yritys­esittely

MariaAnele Music & Wellness on vuonna 2017 perustettu musiikki- ja hyvinvointipalveluja tuottava yritys. Yritys syntyi halusta edistää ihmisten henkilökohtaista hyvinvointia sekä yhteiskunnallisella tasolla työhyvinvointia täysin uudella tavalla. Loppuvuoden 2017 ja alkuvuoden 2018 ajan yrityksen perustaja Maria Hietanen on kehittänyt uutta toimintamallia, joka yhdistää ennennäkemättömällä tavalla musiikin terapeuttisia menetelmiä ja klovnerian perusperiaatteita hoitoalan tietotaitoon sekä tiimikouluttautumisen menetelmiin.

Yrityksen visiona on olla edelläkävijä musiikin terapeuttisten menetelmien kehittämisessä ja soveltamisessa työikäisten ennaltaehkäisevässä työssä niin työyhteisö- kuin yksilötasollakin.

Yrityksen toimintaa ohjaa halu tehdä työtä omalta arvopohjalta.

Yrityksen arvoja ovat:

  • Tasavertaisuus
  • Yksilön tietotaidon arvostaminen ja hyödyntäminen
  • Toisen ihmisen kunnioittaminen omana itsenään
  • Tiimiytymisen tärkeyden korostaminen työhyvinvoinnin edistämisessä